Masterclass Structureel Noetisch Astrologie

Meer Over Evenementen

 

Masterclass Structureel Noetisch Astrologie, vanaf 29 november (online opnames achteraf 25, – per les)

In deze serie van 7 online lessen kunnen deelnemers de fundamentele concepten van Structurele Noetische Astrologie (SNA) leren en deze beginnen te integreren in hun leven en praktijk als astrologen. 

Er zijn 7 lessen in totaal op woensdag avond 19.00 – 21.00 plus een vraagronde na de presentatie. Je bent van harte welkom om de hele cursus te volgen of alleen bepaalde lessen. 

Workshopbeschrijving en data

Data en kosten

29 november, 20 december, 24 januari, 28 februari, 27 maart, 24 april, 22 mei (onder voorbehoud)

30, – euro per keer; 200,- euro als u de hele cursus betaalt.

Les 1 : De essentie van Lilith en de astrologisch Zwarte Maan

De  Zwarte Maan staat centraal in Structurele Noëtische Astrologie.

Om de Zwarte Maan te begrijpen moeten we eerst de oudste Mesopotamische mythen en geschiedenis rond de figuur van Lilith raadplegen. We zullen de misverstanden en leugens  weerleggen om de essentie van Lilith te ontdekken.

Daarna kijken we naar de relatie tussen Lilith en astrologische Zwarte Maan, leren hoe we de Zwarte Maan kunnen interpreteren als essentie van het universele  Bewustzijn.

Les 2: De Zwarte Zon – het verenigde veld van Bewustzijn

We zullen weer beginnen met misverstanden de wereld uit te helpen alvorens dieper te kijken in de mythische achtergrond van de Zwarte Zon.  Op deze manier kunnen we de Zwarte Zon anders zien, als veld van onbeperkte bewustzijn en mogelijkheden, de Bron waaruit alles voortkomt. We zullen ook het tegenovergestelde punt van de Zwarte Zon, de Diamant onderzoeken wat het verfijningsproces van Zelfactualisatie laat zien.

Les 3: Het verlichtingsproces en de dubbele assen van de Zwarte lichten 

Het doel van deze les is om de interactie tussen de twee assen van de Zwarte lichten te begrijpen. Eerst bespreken we de betekenis van elk punt op  de twee assen  afzonderlijk: de Zwarte Maan, Priapus, Zwarte Zon en  Diamant. 

Daarna bespreken we het proces dat deze viertal omschrijven door hun interactie met elkaar. Het zijn dus fasen – inclusief valkuilen – in het proces van Bewustwording, of Zelfrealisatie. We zullen het concept van verlichting onderzoeken en deze concepten relateren aan de Lemescat van de Zwarte lichten.

Les 4: Het scheppingsproces en de maanknopenkruis

In Structurele Noetische Astrologie worden  vierkanten op de Maansknopen as Draak en Beest genoemd.  Tezamen laten deze vier punten zien hoe elk van ons het creatief proces beleeft, hoe we onze levenswerk kunnen volbrengen.

Les 5: De nieuwe planeten en de holistische structuur van de horoscoop

Naarmate de aantal nieuwe planeten toeneemt, hoe meer het oude astrologische paradigma van 5 planeten en 2 lichten ontoereikend blijkt te zijn. Net als de kwantumfysica een nieuwe paradigma vraagt van de wetenschap, vragen de nieuwe planeten een meer inclusief structuur in de astrologie, die op basis van esoterische en astronomische wetten het volledig plaatje omhelst.

Centraal in deze nieuwe structuur staan ​​de twee nog onontdekte planeten Persephone en Vulcanus, de trans-Saturnal tegenhangers van  Venus en Mercurius respectievelijk. Naast deze twee planeten, zullen we de nieuwe heerschappijen van de tekens bespreken. 

Les 6: De Pars Fortuna Horoscoop en Je Levensdoel 

Hoewel de processen die weergegeven worden door de Zwarte lichten en de Maansknopenkruis kunnen inzichten bieden in het begrijpen van wie we zijn en waarom we hier zijn, blijft de vraag  over de hoe nog onbeantwoord. Onder de schijnbaar willekeurige toewijzing van persoonlijke kenmerken, talenten, uitdagingen, motivaties en interesses die in de radix-horoscoop worden getoond, beweegt een onzichtbare kracht die de ontwikkeling stuurt. Voor degenen die ervoor kiezen om bewust het pad van Zelfactualisatie en Creatie te bewandelen, de laatste metafysische factor in de horoscoop, de Pars Fortuna, begint te functioneren op een manier die onze hoogste evolutie ondersteunt.

Les  7: Herhaling en Integratie

Naast de herhaling van de voorgaande onderwerpen, kunnen deelnemers vragen stellen. De bijeenkomst wordt afgesloten met de uitreiking van de certificaten.